vasael.ir

کد خبر: ۱۳۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۷ - 09 July 2019
یادداشت؛

سه‌گانه فرهنگ، جامعه و نخبگان / نقش نخبگان در بیانیه گام دوم انقلاب

وسائل ـ محوری‌ترین مقوله در ایجاد تحول فرهنگی، برانگیختن و تصحیح ذهنیت افکار عمومی جامعه در قبال سرمایه‌های انسانی باارزش و والای خود، نخبگان، می‌باشد.

به گزارش وسائل، مهدی حمزه پور عضو هیئت علمیسه‌گانه فرهنگ، جامعه و نخبگان/نقش نخبگان در بیانیه گام دوم انقلاب گروه مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق (ع)، مشاور امور فرهنگی و ارتباطات و دبیرشورای فرهنگی سازی برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در یادداشتی به نقش نخبگان در اجرایی شدن بیانیه گام دو انقلاب اسلامی پرداخته است:

پس از انتشار رسمی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، انتظار می‌رود در عمل شاهد خلق چشم اندازها، تدوین مأموریت‌ها، ترسیم راهبردها و به دنبال آن نگاشت برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت و نیز اقدامات عملیاتی و اجرایی حاصل از آن در موضوعات مختلف اداره و حکمرانی کشور باشیم.

به طور قطع، یکی از مخاطبین و بازیگران اصلی تحقق محورهای این بیانیه، جامعه اثرگذار نخبگان خواهد بود. به دیگر سخن، رهبری و راهبری مقولات اساسی این بیانیه بر دوش نخبگان حقیقی است؛ افرادی هوشمند، خلاق، نوآور، کارآمد، سرآمد در رهبری و مدیریت، دارای قدرت شناسایی و حل مساله و در عین حال مهذب، دلسوز، متواضع، تاب آور، حساس به مسائل کشور، عدالتخواه، انقلابی، آرمانخواه و در یک بیان ساده، الگوی علمی و عملی برای سایر آحاد جامعه و در افقی بالاتر برای جامعه بین الملل و در بالاترین حد آن در تاریخ بشر هستند. از طرفی دیگر یگانه بستر و زمینه شناسایی و اثر گذاری نخبگان در جامعه، مقوله فرهنگ است.

به نظر می‌رسد دستگاه تحلیل عملیاتی این بیانیه از سه بعد فرهنگ، جامعه و نخبگان تشکیل شده است. بی شک نخبگان حقیقی و دلبسته و دلسوز کشور که مسوولیت اجتماعی بالایی را در خود حس می‌کنند، در تمام حوزه‌های تخصصی فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در دو سطح ملی و بین المللی وظیفه راهبری بهینه، کارا و اثربخش را دارند. به همین دلیل، ایجاد، ترویج و تعمیق فرهنگ میهن دوستی، دلبستگی، دلسوزی، مسولیت اجتماعی در میان بازیگران اصلی و حیاتی این صحنه، نخبگان فردا و صاحبان استعدادهای برتر، از اهمیت بی بدلیلی حکایت می‌کند.

جان کلام اینکه، مأموریت اصلی استعدادهای برتر و سرآمدان در افق آینده، خلق، هدایت و راهبری تحول فرهنگی در همه حوزه‌های مذکور می‌باشد. پر واضح است که شروع این تحول فرهنگی ابتدا می‌بایست در خود جامعه نخبگانی به عنوان هادیان بنیادین این جریان صورت گیرد تا کل جامعه بواسطه اثرگذاری این قشر تاثیرگذار خود به خود تأثیر بیشینه را دریافت کند.

در این میان، بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک نهاد حاکمیتی دانش محور، از دغدغه مندان اصلی صحنه رهبری و مدیریت امور نخبگان، سرآمدان، استعدادهای برتر و صاحبان نبوغ در کشور می‌باشد. با همین استدلال، محوری‌ترین مقوله در ایجاد تحول فرهنگی، برانگیختن و تصحیح ذهنیت افکار عمومی جامعه در قبال سرمایه‌های انسانی با ارزش و والای خود، نخبگان، می‌باشد. این امر تنها با تمرکز و برنامه محوربودن در امر فرهنگ سازی در میان خود سرآمدان و استعدادهای برتر میسر خواهد بود.

به عبارتی روشن‌تر، فرهنگی سازی برنامه‌های نخبگانی به جای برنامه‌های فرهنگی برای نخبگان، تضمین شفافی در نیل به محورهای مصرح در بیانیه گام دوم خواهد بود. البته این امر، کار بسیار پیچیده، زمان بر و چندوجهی می‌باشد که می‌بایست با صبر و حوصله از نیاز سنجی فرهنگی آغاز نمود و سپس راهبردها و به تبع آن اقداماتی را برای اجرایی سازی آن در نظرگرفت و به صورت مستمر به پیامدسنجی فرهنگی پرداخت./908/422/ح

 

منبع: مهر با تصحیح

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۴۰:۵۲
طلوع افتاب
۰۶:۱۴:۳۶
اذان ظهر
۱۳:۰۳:۵۶
غروب آفتاب
۱۹:۵۲:۳۴
اذان مغرب
۲۰:۱۰:۳۹