vasael.ir

کد خبر: ۸۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴ - 12 May 2018
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه مطرح کرد؛

جهان اسلام به شدت نیازمند تحول در علوم انسانی است

وسائل- رئیس موسسه حکمت و فلسفه با بیان اینکه امروز جهان اسلام نیازمند به تحول در علوم انسانی است گفت: حکما و علمای شیعه در تحول فلسفه اسلامی نقش بسیار مهمی داشتند و مکاتب مهمی را پایه‌گذاری کردند.

به گزارش وسائل، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه؛ رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه در مراسم اختتامیه کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی که در سالن رسول اعظم مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، با بیان اینکه امروز جهان اسلام به شدت نیازمند به تحول در علوم انسانی است گفت: حکما و علمای شیعه در تحول فلسفه اسلامی نقش بسیار مهمی داشتند و مکاتب مهمی را پایه‌گذاری کردند.

وی اظهار کرد: فلسفه و منطق از علومی هستند که شیعه در پیدایش و گسترش آن نقش زیادی داشته است البته در میان عالمان اهل سنت نیز افرادی بودند که در توسعه فلسفه اسلامی نقش داشته‌اند.

خسروپناه با بیان اینکه طبق بررسی‌ها انجام شده تاسیس و توسعه فلسفه اسلامی به ۸ مرحله تقسیم می‌شود افزود: تاسیس فلسلفه اسلامی، پیوند فلسلفه با عرفان، پیوند فلسلفه با کلام، تاسیس حکمت یمانی، تاسیس حکمت متعالیه، ارتباط حکمت متعالیه با فلسفه غرب، تاسیس فلسفه‌های مضاف به امور و واقعیت‌ها و تاسیس فلسفه‌های مضاف به علوم از جمله این ۸ مرحله است.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با بیان اینکه امروز جهان اسلام به شدت نیازمند به تحول در علوم انسانی است گفت: حکما و علمای شیعه در تحول فلسفه اسلامی نقش بسیار مهمی داشتند و مکاتب مهمی را پایه‌گذاری کردند.

در ادامه سیدادریس الهانی گفت: شیعیان در تاریخ اسلام مورد ظلم دیگران واقع شدند و دیدیم در زمان فاطمی‌ها چطور مورد بغض دیگران بودند.

این متفکر مراکشی با اشاره به ظلم‌هایی که علیه شیعیان انجام شده است خاطرنشان کرد: بسیاری تلاش کردند که نقش بزرگ شیعیان در پیدایش علوم اسلامی را انکار کرده یا از بین ببرند.

وی با بیان اینکه یکی از نویسنده‌های مصری در مورد سیدجمال‌الدین اسدآبادی نوشته که شیعه ایرانی نبوده است گفت: من به وی تاکید کردم که این مساله علمی نیست بلکه نمی‌خواهید افتخاری که وجود دارد به شیعیان نسبت داده شود.

الهانی با تاکید بر اینکه شیعیان نقش بزرگی در پیدایش علوم اسلامی داشته‌اند تصریح کرد: برخی متفکران به دنبال این هستند که فکر شیعه را مسخره کرده و آنها را ساده جلوه دهند و سلامت فکر شیعه را زیر سوال ببرند.

در بخش دیگری از مراسم اختتامیه شیخ علی مصری با بیان اینکه قرآن و سنت برای این است که مردم زندگی خوبی داشته باشند اظهار کرد: از زمان شیخ طوسی تا دوره امام خمینی که حدود هزار سال را شامل می‌شود با وجود این همه کتاب‌های دینی خوب، چرا همه کشورهای مسلمانان مستعمره و ذلیل بودند.

وی با بیان اینکه امام علی می‌فرماید جهاد دری از درهای بهشت است خاطرنشان کرد: هرچه که امروز در امت ما از خیر وجود دارد بخاطر فعالیت علما است اما چرا تمام امت اسلامی استعمارزده ماند و مردمش ذلیل زندگی کردند و اکثر علمای ما نیز از مردم دور بودند.

این پژوهشگر سوری گفت: عزت و جایگاه بالای ایرانی‌ها به دلیل جهاد است و هرچه که ایرانی‌ها به دست آورده‌اند در پرتو همین جهاد بوده است.

در ادامه این مراسم روسای کمیسیون ها به ارائه گزارشاتی پرداختند و درادامه صاحبان مقالات برتر در کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی تقدیر شدند.

هزار و ۹۵۰ چکیده و هزار و ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که پس از بررسی و ارزیابی‌های هیات داوران ۴۰۰ مقاله پذیرفته شده است و در نتیجه آن ۵۵ جلد کتاب منتشر خواهد شد.

حسن رمضانی، محمد عشایری منفرد، یوسف مجمل احمد الحاضری از یمن، محسن الویری، محمدکاظم رحمان ستایش، احمدرضا یزدانی مقدم، رئیس اعظم شاهد، سیدعیسی مسترحمی، عبدالله محمدی، مسعود امامی، خالد الولید از اندونزی، علی اکبر بابایی، علی حسین‌زاده خضرآبادی، خالد الغفوری الحسنی از لبنان، سیدحسین علوی، سیدعلی کاظم از انگلستان، زهرا فخر روحانی، پوران میرزایی از جمله صاحبان مقالات برتر این کنگره هستند که با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی از آنها تقدیر شد./102/ف

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۲۲ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۲۹:۲۹
طلوع افتاب
۰۶:۰۶:۱۹
اذان ظهر
۱۳:۰۳:۲۳
غروب آفتاب
۱۹:۵۹:۴۲
اذان مغرب
۲۰:۱۸:۱۳