vasael.ir

کد خبر: ۷۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶ - 08 January 2018
شرح اجتماعی نهج البلاغه؛

نبود اقتصاد سالم تهدید جدی علیه فرهنگ

وسائل ـ حجت الاسلام عرفاتی با بیان اینکه امر معاش از معاد جدا نیست، گفت: امروزه باید بدانیم که اگر اقتصاد سالم نداشته باشیم، فرهنگ دینمداری با چالش جدی روبه‌رو خواهد شد.
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل؛ حجت‌الاسلام محسن عرفاتی با اشاره به اینکه امیرمؤمنان(ع) در آستانه‌ شهادت در وصیتی به امام حسن(ع) فرمودند «وَ اقْتَصِدْ یَا بُنَیَّ فِی مَعِیشَتِکَ وَ اقْتَصِدْ فِی عِبَادَتِکَ» گفت: مراد از واژه «اقتَصِد»، میانه روی است؛ انسان ها باید در معیشت و امر عبادت میانه رو باشند و هیچگاه دنیارا فدای آخرت و آخرت را فدای دنیا نکنند.

مدیر طرح و برنامه شبکه قرآن و معارف سیما ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) در حکمت 382 نهج البلاغه فرمودند «شبانه روز مؤمن سه قسمت است، قسمتی که در آن با پروردگارش راز و نیاز کند و قسمتى که باصلاح معاش پردازد و قسمتى که بلذّت و استراحت روا و آبرومند مشغول شود و خردمند را نرسد که سفر کند مگر براى یکى از سه مقصد: اصلاح معاش، یا تحصیل زاد معاد و یا کامیابی بر وجه حلال».

وی به تشریح حکمت یادشده پرداخت و ابراز داشت: امام علی(ع) اوقات مؤمن عاقل را به سه قسم تقسیم کرده است بر حسب آنچه به اقتضاى حکمت عملى و نظر درست شایسته است: یک قسم آنکه به عبادت و مناجات پروردگار خود بپردازد و این قسم در درجه اوّل اهمیت است و قسمى که براى خاطر قسم اوّل معاش لازم را فراهم آورد و قسمى را نیز بین خود و لذّت‌های جایزى که شایسته و نیکو است خلوت کند و این دو قسم به خاطر قسم اوّل لازم بوده چون بدون اینها قسم اوّل ناممکن است.

زندگی منهای ارتباط با خداوند مساوی است با بی دین شدن

حجت‌الاسلام عرفاتی با اشاره به اینکه امروزه توجه به خداوند در زندگی‌ها کمرنگ شده است، خاطرنشان کرد: اگر زندگی ما منهای ارتباط با خدا باشد به‌ یقین همه چیز را از دست می‌دهیم.

مدیر طرح و برنامه شبکه قرآن و معارف سیما در ادامه با بیان اینکه امر معاش از معاد جدا نیست، عنوان کرد: امروزه باید بدانیم که اگر اقتصاد سالم نداشته باشیم،  فرهنگ دینمداری با چالش جدی روبه‌رو خواهد شد.

وی یادآور شد: انسان باید نیازهای جسمی خود را از راه حلال برطرف کرده و همواره در دنیا به‌گونه‌ای عمل کند که زمینه رستگاری‌اش را در آخرت فراهم سازد./924/ص
 
منبع: خبرگزاری رسا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۲۹ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۲۱:۵۱
طلوع افتاب
۰۶:۰۱:۰۶
اذان ظهر
۱۳:۰۳:۲۹
غروب آفتاب
۲۰:۰۵:۰۴
اذان مغرب
۲۰:۲۳:۵۳