vasael.ir

کد خبر: ۱۶۷۱۳
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۴ - 11 June 2020
در نشست علمی بررسی شد؛

رابطه حقوق و اخلاق و چگونگی ورود امور اخلاقی به حوزه‌ امور حقوقی

وسائل ـ حجت الاسلام والمسلمین ارسطا پس از نقد سه نظریه مطرح شده پیرامون رابطه حقوق و اخلاق و چگونگی ورود امور اخلاقی به حوزه‌ی امور حقوقی، دیدگاه خود را مطرح کرد و اظهار داشت: ما قائل به نظریه «اخلاق به مثابه واجبات اجتماعی» هستیم؛ این دیدگاه علاوه بر آنکه از ایرادات سه دیدگاه سابق مصون است، توان اداره امور جامعه را به نحو مطلوب دارد و از رهگذر آن می‌توان تحقق «جامعه مطلوب اسلامی» را متوقع دانست.
به گزارش وسائل، نشست چهارم نظریه دولت اسلامی،بررسی رابطه حقوق و اخلاق و چگونگی ورود امور اخلاقی به حوزه‌ی امور حقوقی روز شنبه ۱۷ خرداد با بررسی رابطه حقوق و اخلاق و چگونگی ورود امور اخلاقی به حوزه‌ی امور حقوقی در مرکز پژوهشی مبنا برگزار گردید.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارسطا با ارائه سه دیدگاه مطرح شده در این زمینه که عبارتند از:
۱. اخلاق به مثابه «مبنا توصیه» که اخلاق را صرفا در مقام توصیه به حقوق صالح می‌داند؛
۲. اخلاق به مثابه «الزام حاکم» که اخلاق را قابلیت تبدیل به حقوق از رهگذر دستورات حاکم و، ولی فقیه به حساب می‌آورد؛
۳. اخلاق به مثابه «مکمل مدیریت فقهی» که اخلاق را در کنار فقه برای مدیریت جامعه، ضروری به حساب می‌آورد.

به بیان تفصیلی این سه دیدگاه پرداختند و در نهایت با توجه به ایراد‌هایی که به این سه دیدگاه متوجه دانستند، دیدگاه مختار خود را که «اخلاق به مثابه واجبات اجتماعی» مطرح نمودند.

طبق دیدگاه استاد درس خارج حوزه علمیه قم، این دیدگاه علاوه بر آنکه از ایرادات سه دیدگاه سابق مصون است، توان اداره امور جامعه را به نحو مطلوب دارد و از رهگذر آن می‌توان تحقق «جامعه مطلوب اسلامی» را متوقع دانست.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اضافه نمود: باید توجه داشت که این نظریه مبتنی بر برخی نکات و پیش فرض هایی، چون امکان در نظر گرفتن «وجودی عرفی برای جامعه» و برخی نکات دیگر است که در این جلسه به ذکر عناوین و توضیح اجمالی آن‌ها پرداختند و تفصیل و واکاوی نکات و مباحث ذکر شده نیز به نشست آتی کمیته حقوق عمومی مرکز پژوهشی مبنا موکول گردید.

در این نشست که با حضور اساتید حقوق عمومی آقایان دکتر جوان آراسته، دشتی و حبیب نژاد و همچنین پژوهشگران مرکز پژوهشی مبنا در این حوزه برگزار شد، نسبت به نظریه‌های مذکور از حیث ماهوی، شکلی و همچنین منابع علمی لازم جهت اضافه شدن به مباحث مذکور به عنوان مطالب پیش نیاز علمی، بحث، گفتگو و تصمیم گیری به عمل آمد./908/م
 
منبع: مبنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۱۹ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۳۳:۰۶
طلوع افتاب
۰۶:۰۸:۵۳
اذان ظهر
۱۳:۰۳:۲۹
غروب آفتاب
۱۹:۵۷:۲۱
اذان مغرب
۲۰:۱۵:۴۳