vasael.ir

کد خبر: ۱۳۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۳ - 30 May 2019
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:

حوزه و دانشگاه تحلیل جامع الاطرافی نسبت به عدالت علوی ارائه دهند

وسائل ـ رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه دستان ما پر از میراث کلامی و رفتاری امام علی (ع) در زمینه عدالت است، گفت: با توجه به اینکه عدالت اساسی ترین، فوری‌ترین و زیرساختی‌ترین نیاز بشریت است، حوزه و دانشگاه‌ها باید به صورت ویژه، متکفل یک تحلیل جامع الاطراف نسبت به عدالت علوی با ابعاد و زوایای آن باشند.
به گزارش وسائل، آیت الله مبلغی به مناسب شهادت حضرتحوزه و دانشگاه تحلیل جامع الاطرافی نسبت به عدالت علوی ارائه دهند علی (ع) و شب‌های قدر در سخنانی خاطرنشان کرد: آبا وجود این تراث عظیم در اختیار، عملیلات تجمیع، تحلیل و تطبیق این دیدگاه‌ها و تبدیل آن‌ها به نظریه‌هایی در باب عدالت، انجام نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: امام علی (ع) به دلیل حکومت داری و فضایی که در آن قرار داشتند، نسبت به امامان دیگر، بیشترین سخن را در باب عدالت بیان کرده و توانستند، ادبیات و مفاهیم زیادی با ابعاد و زوایای متعددی را پیرامون عدل ارائه کنند و امروز این میراث بزرگ در اختیار ما قرار دارد.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم تراث کلامی امام را همراه با تراث رفتاری آن حضرت در یک مسیر جدی مطالعه دقیق قرار دهیم این دو با پشتیبانی و کمک هم می‌توانند ما را به یک حقایق، ادبیات، اندیشه‌ها و نظریه‌های بزرگی در باب عدالت رهنمون کنند، ولی در این زمینه ما کم کاری داشتیم.

وی با بیان اینکه سخن از عدالت علوی به صورت عمومی با تحلیل و نظریه علمی در این زمینه متفاوت است، گفت: ما نیازمند دقت‌ها و نظریه‌های دقیقی در باب عدالت علوی هستم. وی گفت: با وجودی که ابراز تحلیل و دقت را در اختیار داریم، ولی آن‌ها را به کار در این زمینه نگرفتیم.
 

گرایش عام و خاص به سمت عدالت

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: عدالت گم شده بشریت است و هر چه زمانه به جلوتر می‌رود مردم به صورت عام و نخبگان، شخصیت‌ها و مجامع علمی به صورت ویژه به سمت عدالت گرایش و توجه پیدا می‌کنند.

آیت الله مبلغی یادآورشد: امام علی (ع) در بین امامان بیشترین سخن را در باب عدالت ارائه است، زیرا به دلیل داشتن حکومت و زیستن در فضای صدر اسلام توانستند ادبیات، مفاهیم، ابعاد و زوایای زیادی را پیرامون عدالت ارائه نمایند.

وی بیان داشت: عدل یک سیاست عام و اداره کننده عمومی است و، چون در آن بیشترین فراخی و وسعت (فی العدل سعة) از نظر ماهیت، ظرفیت، قابلیت و کارکرد نهفته است، تعبیر امام علی علیه السلام این است که عدالت بهشت دولت هاست (جنة الدول).
 

عدالت راهبردی

وی با اشاره به اینکه: وقتی راهبرد اتخاذ می‌شود مجموع رفتارها، ساختار‌ها و امکانات چینش خاصی با محوریت آن راهبرد پیدا می‌کنند، گفت: از پاره‌ای از کلمات امام علی علیه السلام چنین استفاده می‌شود که باید محبوب‌ترین امور نزد ما اموری باشند که عدالت را به صورت عام‌تر و گسترده تری ایجاد می‌کنند و چنین نگاهی از حضرت با عدالت راهبردی سازگار است. یعنی باید سیاست‌هایی اتخاذ شود که فرآورده ها، انعکاس ها، نتایج، بازتاب‌ها و اولویت دادن‌های ناشی از آن، معطوف به عدالت باشد، چون عدل پایه و اساس همه چیز است.

آیت الله مبلغی یادآورشد: امامان (ع) مریدان پاک می‌خواهند و باید این عزاداری و عرض ارادات‌ها به مثابه یک ظرفیت و زمینه برای وصل شدن به سیره الهی امام علی (ع) باشد./908/241/ح
 

منبع: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۲۴ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۲۷:۱۱
طلوع افتاب
۰۶:۰۴:۴۳
اذان ظهر
۱۳:۰۳:۲۲
غروب آفتاب
۲۰:۰۱:۱۶
اذان مغرب
۲۰:۱۹:۵۲