vasael.ir

کد خبر: ۱۳۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷ - 07 May 2019
در نشست علمی مطرح شد؛

تاثیر تلگرام در سقوط ارزش ریال و افزایش قیمت مسکن و خودرو

وسائل ـ دکتر جاویدنیا ضمن اشاره به سوء استفاده‌ای که دشمن از فضای مجازی در امور اقتصادی داشته، تاثیر تلگرام در افزایش قیمت دلار در ایران را مثال زد و گفت: طبق اعلام نشریه آمریکایی فارین پالیسی، علت اصلی سقوط ارزش ریال در ایران گروه‌های تلگرامی بودند که اقدام به نشر اکاذیب می‌کردند. نمونه بعدی، افزایش قیمت خودرو و مسکن است که در این مورد نیز گروه‌های تلگرامی به صورت سازمان یافته باعث افزایش قیمت‌ها شدند.
به گزارش خبرنگار وسائل، نشست علمی با موضوع تاثیر تلگرام در افزایش ارزش دلار، قیمت مسکن و خودرو«تاثیر فیلترینگ در فضای مجازی؛ بررسی جنبه‌های حقوقی و اقتصادی»، یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به همّت مرکز مطالعات حقوق تطبیقی و با همکاری دفتر فرهنگی دانشگاه مفید در تالار گفت‌وگو این دانشگاه و با ارائه دکتر جواد جاویدنیا، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی برگزار شد.
 

توجه به فرمایشات رهبری

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در ابتدا ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون فضای مجازی گفت: توجه مقام معظم رهبری نسبت به فضای مجازی از دو جنبه قابل بررسی است؛ جنبه اول، حضور هوشمندانه در فضای مجازی و جنبه دیگر، هشدار نسبت به حضور دشمن در این فضا است.

وی افزود: این فرمایشات برای ما کسب تکلیف می‌کند. جامعه‌ای که به سخنان رهبر خود توجه نکند، مصداق روایت امیرالمومنین (ع) خواهد بود که «مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَةِ وَلِیِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَةِ عَدُوِّهِ؛ کسی که به هنگام یاری رهبر خود، بخوابد با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد!». ما باید بدانیم که دشمن از این فضا وارد شده است؛ پس باید آمادگی خود را بالا برده و یا به تعبیر مقام معظم رهبری، آرایش جنگی بگیریم.

دکتر جاویدنیا شناسایی فضای مجازی را مهم دانست و اظهار داشت: بحث اصلی در این است که فیلترینگ باشد یا خیر؟ برای تصمیم گیری صحیح، باید این فضا را دقیق، علمی و بدون هرگونه سیاست زدگی بشناسیم. بدیهی است که ما باید قبل از هر گونه عملیاتی، آگاهی خود نسبت به امکانات دشمن را بالا ببریم و الا حتی امکان ضربه زدن به خود نیز وجود دارد.
 

رویه کشور‌های دنیا نسبت به فضای مجازی

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی پیرامون سیاست و رویه کشور‌های بزرگ دنیا در مورد فضای مجازی بیان داشت: سیاست و رویه کشور‌های بزرگ دنیا و اقدامات آنان برای مسدود سازی این فضا برای این است که اصل حاکمیت خود در این فضا را حفظ کنند. کشور‌های بزرگ دنیا به سمتی می‌روند که حاکمیت خود در فضای مجازی را حفظ کنند.

وی افزود: در قضیه هاتگرام و طلاگرام، شرکت آمریکایی گوگل در خارج از کشور توانست نرم افزار ایرانی را از موبایل بالغ بر ۲۵ میلیون ایرانی بدون اجازه حذف کند. در واقع این امر تجاوز به استقلال و تمامیت کشور است. امروزه موبایل بسیار ارزشمند است. در کشور ما و در بسیاری از کشور‌های دنیا موبایل، حریم خصوصی است و چنانچه کسی بخواهد موبایل دیگری را بررسی کند، یا باید از او اجازه بگیرد و یا با حکم قاضی این کار را انجام دهد.
 

لزوم توجه به تحلیل داده‌های بزرگ «بیگ دیتا»

دکتر جاویدنیا در ادامه به اهمیت کنترل داده‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: اینکه برخی می‌گویند «ما در این نرم افزار‌ها مطلبِ به خصوصی نمی‌گویم تا بخواهند از ما سوء استفاده کنند»، سخنی غیر منطقی است. همین افراد می‌گویند «دارایی ما حرف‌های بی ارزش شما است». می‌گویند با پنج کلیک و یا لایک در فضای مجازی، با استفاده از تحلیل دیتا و داده‌های روانشناسی می‌توان ما را از دوست خود بهتر شناخت؛ اگر ۱۰ کیلک باشد، می‌توان ما را از پدر و مادر خود بهتر شناخت و اگر پنجاه تا باشد، می‌توان ما را از همسر خود بهتر شناخت.

وی اضافه کرد: در تحلیل دیتا، علاقه مندی‌ها و حساسیت‌ها به دست می‌آید. با یک تحلیل دیتا از کل دانشگاه، می‌توان فضای روانی آن دانشگاه را به دست آورد و از آن به نفع خود استفاده کرد. در نتیجه، کنترل بیگ دیتا بسیار مهم است. اگر بیگ دیتا کنترل نشود خطرات بسیار بزرگی را در پی خواهد داشت.
 

سوء استفاده از فضای مجازی در امور سیاسی، امنیتی و اقتصادی

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در رابطه با سوء استفاده از بیگ دیتا در امور سیاسی و امنیتی گفت: شرکت کمبریج آنالیتیکا بدون اجازه، از اطلاعات شخصی بیش از ۸۷ میلیون کاربر فیس‌بوک برای تأثیرگذاری بر مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به نفع دونالد ترامپ استفاده کرد؛ همچنین تیم ترامپ با استفاده از ماشین‌هایی در توییتر توانست دو درصد رای به دست آورد. این سوء استفاده از دیتا در بخش سیاسی است.

وی افزود: همچنین ماموران امنیتی داشتیم که دوربین گوشی او را کنترل کرده و از خصوصی‌ترین اتفاقات منزل او فیلم گرفته و او را تحت فشار گذاشته و سوء استفاده کردند. این سوء استفاده امنیتی است.

دکتر جاویدنیا برای سوء استفاده از فضای مجازی در امور اقتصادی تاثیر تلگرام در افزایش قیمت دلار در ایران را مثال زد و اظهار داشت: طبق اعلام نشریه آمریکایی فارین پالیسی علت اصلی سقوط ارزش ریال در ایران گروه‌های تلگرامی بودند که اقدام به نشر اکاذیب می‌کردند. نمونه بعدی افزایش قیمت خودرو و مسکن است که در این مورد نیز گروه‌های تلگرامی به صورت سازمان یافته قیمت‌ها را افزایش دادند.

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی بزرگترین تهدید تلگرام در اقتصاد را ارز مجازی دانست و بیان کرد: تهدید بزرگ دیگر ارز مجازی تلگرام به اسم «گرام» است. پیش بینی شده است که در اولین موج انتشار گرام، تلگرام ۵۰ میلیارد دلار جلب سرمایه خواهد داشت. جلب این ۵۰ میلیارد دلار در وضعیت اقتصادی متزلزل ما چه بلایی بر سر اقتصاد می‌آورد؟ عملا بانک‌ها تعطیل خواهد شد؛ تلگرام، بانک مرکزی ما و تعیین کننده سیاست‌های ما خواهد شد. با کوچک‌ترین ایراد از آن، تهدید به قطع خدمات خواهد کرد.
 
 
تاثیر تلگرام در افزایش ارزش دلار، قیمت مسکن و خودرو
 

فیلترینگ، امری مهم در میان کشور‌های بزرگ برای حفاظت از مرز مجازی

دکتر جاویدنیا پیرامون فیلترینگ در کشور‌های دیگر اذعان داشت: هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد که کسی بدون احراز هویت از مرزش عبور کند. فضای مجازی هر کشور نیز به همین صورت است. مرز فضای مجازی در آمریکا به عهده نیرو‌های مسلح و وزارت دفاع این کشور است. آری، در آمریکا نیز فیلترینگ را اعمال می‌کنند. پرس تی وی و العالم در کشور آمریکا تحریم است.
 

حضور هوشمندانه دشمن در فضای مجازی!

وی افزود: دشمن به واسطه نرم افزار‌های خارجی تا عمق خانه‌های ما لشکر کشی کرده و نیروسازی می‌کند. روحانی همدانی که شهید شد؛ داعشی‌هایی که از طریق گروه‌های تلگرامی جذب شدند. این نیرو سازی است. دشمن با این فضا نگرش ما را نسبت به خودمان هم تغییر می‌دهد. می‌گویند فتنه این است که باعث شود شما خود را طوری ببینید که او می‌خواهد.

دکتر جاویدنیا گفت: ما اجازه دادیم که دشمن در فضای مجازی وارد کشور ما شود. اولین اولویت ما این است که عامه مردم از حمله‌های آن‌ها در امان بمانند. آیا هیچ گاه ما با خانواده به جنگ می‌رویم؟ آمار‌های دستگاه قضایی را ببینید که چند درصد از فروپاشی‌های خانواده به این خاطر است؛ چند مورد از روابط نامشروع که منجر به صدمه دیدن دختران و پسران جوان ما شده به این خاطر است؛ این مسائل واقعیت‌های جامعه است.

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در ادامه ورود هوشمندانه در فضای مجازی را مختص افراد زبده دانست و اظهار داشت: به نظر می‌رسد امروزه، اسرائیل و آمریکا در فضای مجازی حضور هوشمندانه دارند! آن‌ها افراد زبده و هوشمند را برای این امر گمارده تا حملات خود را بر فضای روانی کشور وارد کنند. در نتیجه اگر ما بخواهیم در فضای مجازی ورود هوشمندانه داشته باشیم لازم نیست که تمام افراد خانواده را درگیر این کار کنیم؛ بلکه تعدادی افراد زبده و آموزش‌دیده باید وارد این فضا شده و پیام انقلاب را منتقل کنند.

در ادامه حاضرین به بیان سوالات خود پرداخته و دکتر جاوید نیا به آن‌ها پاسخ داد. شایان ذکر است، مشروح مطالب مطرح شده در این نشست به زودی ارائه خواهد شد./241/201/ح
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۱۷ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۳۵:۳۷
طلوع افتاب
۰۶:۱۰:۴۳
اذان ظهر
۱۳:۰۳:۳۵
غروب آفتاب
۱۹:۵۵:۴۶
اذان مغرب
۲۰:۱۴:۰۲