05 دی 1396 : 10:47
فقه اصلاح ژنتیک ، استاد غرویان / 1

بیوتکنولوژِی دستکاری در ژن ارگانیسم است

وسائل – حجة الاسلام و المسلمین غرویان در جلسه درس خارج فقه اصلاح ژنتیک خود به بیان اصطلاحات علم اصلاح ژنتیک پرداخت و علم بیوتکنولوژی را از زبان متخصصین ژنتیک تعریف کرد و در بیان تعریف دکتر بهزاد قره یازی گفت: علم بیوتکنولوژی در حقیقت دستکاری در ژن دستگاه طبیعی و ارگانیسم گیاه و حیوان و انسان است که تکنولوژی همان فناوری است و بیو به معنی زیست است که اشاره به زیست انسان ها و حیوانات و گیاهان دارد.
03 دی 1396 : 21:43
فقه الاقتصاد /استاد غرویان /جلسه 11 و 12

بحث از مالکیت حقیقی ثمره ای در اقتصاد ندارد

وسائل _ ما مالکیت معنوی داریم مثل طرح ابتکاری که کسی می کشد و یا طرح های مجازی در فضای مجازی و یا حق تالیف کتاب و... که این ها مالکیت معنوی هستند. آیا این را می شود این را از بحث های مبتنی بر مالکیت حقیقی بدانیم؟ و بعد بگوییم که مالکیت حقیقی ثمره دارد؟ من خلاصه بگویم که هیچ ثمره ای ندارد!
02 دی 1396 : 15:53
درس خارج، مسائل مستحدثه/ حجت الاسلام والمسلمین غرویان

قاعده دفع ضرر محتمل در استنباط احکام تراریختگی کاربرد ندارد

وسائل - حجت الاسلام والمسلمین غرویان گفت: به حکم عقل و عقلاء اگر انسان باید در صدد دفع ضرر محتمل باشد و با ضمیمه کردن قاعده کل ما حکم به العقل، حکم به الشرع به این قاعده می توان از حکم عقل به حکم شرع نیز دسترسی پیدا کرد.
02 دی 1396 : 12:51
خارج فقه جهاد/ آیت الله کعبی/ جلسه 44

قبول حکومت از طرف جائر به منظور اقامه دین از مصادیق جهاد و واجب است

وسائل- روایات اطاعت خدا و حل مشکل مومنین را دلیل اجازه تصدی حکومت از طرف جائر عنوان کرده اند. قرار گرفتن در زمره کارگزاران حکومت جائر عمل سیئه است و عمل صالح آنجاست که جزء حکومت جائر شود اما هدفش خدمت به اسلام است. جبران این کار سیئه به این کار خوب است. مانند آن روایت که فرمود: «کَفَّارَةُ عَمَلِ السُّلْطَانِ قَضَاءُ حَوَائِجِ الْإِخْوَانِ»
30 آذر 1396 : 13:36
فقه الاقتصاد /استاد غرویان /جلسه 9 و 10

اصل در اسلام بر آزادی فعالیت اقتصادی است

وسائل _ اصل در اسلام بر آزادی فعالیت اقتصادی است اما محدودیت هایی در اسلام در مسائل اقتصادی داریم یکی محدودیت ذاتی(محدودیت درونی) و دیگری محدودیت های عینی.
28 آذر 1396 : 22:44
فقه الاقتصاد /استاد غرویان /جلسه 7 و 8:

در اقتصاد سرمایه داری مالکیت مختلط و اشتراکی نداریم

وسائل _ در اقتصاد سرمایه داری مالکیت مختلط و اشتراکی نداریم و هر چه در این عالم اگر به ملک کسی درآمد مال شخص اوست و این اساس مالکیت کاپیتالیزم و سرمایه داری است، البته دولت ها حق دارند یک مقرراتی وضع بکنند ولی مقرراتی در راستای همان مالکیت فردی مثلا قانون می گذارند که شما مالکیت داری تا زمانی که حق دیگری را ضایع نکنی.
27 آذر 1396 : 20:17
فقه الاقتصاد /استاد غرویان /جلسه 5و6:

علم اقتصاد کلی و عمومی است

وسائل _ علم اقتصاد کلی و عمومی و بین همه کشورها یکی است اما نظام اقتصادی کلی نیست و در هر مکتب به یک صورت است.
26 آذر 1396 : 17:08
خارج فقه جهاد/ آیت الله کعبی/ جلسه 43

روایات نهی از طلب قدرت ناظر به عدم اطمینان از اجرا نمودن عدالت است

وسائل- مرحوم صاحب جواهر(ره) در باب تلاش برای کسب قدرت می فرماید: انسانی که توان پیاده سازی احکام اسلامی را دارد باید خودش به دنبال مسئولیت حرکت کند و برای تحقق آن مسئولیت زمینه چینی کند تا مسئولیت بگیرد. ولو اینکه در این مسیر برای خودش تبلغ کند چرا که این طلب دست طلب قدرت واجب است.
18 آذر 1396 : 11:46
خارج فقه جهاد/ آیت الله کعبی/ جلسه 42

بررسی احکام پنج گانه قبول ولایت از طرف جائر

وسائل- شیعیانی که به عراق به سوریه می روند و جهاد می کنند، جدا از اینکه تحت اذن ولایت و رهبری می روند و سرباز ولایت محسوب می شوند، و از این نظر کارشان عظیم است، صرف نظر از این موارد، اگر گفته شود در خدمت یک حکومت غیر شرعی در یک کشور هستند، باز هم ارزشمند است. چون باعث تقویت امامت الهی و قدرت برای پیشرفت دین می شود. و این کار واجب است.
11 آذر 1396 : 15:17
خارج فقه جهاد/ آیت الله کعبی/ جلسه 41

بررسی امکان تزاحم وجوب و حرمت در قبول ولایت از طرف جائر

وسائل- در مقام تزاحم یدور الامر بین الحرمه التولی و وجوب الجهاد و سوال این است که کدام مقدم است. مصلحت عامه یکی از موارد جواز تصدی. اگر این مصلحت شدید باشد، می شود واجب، و اگر خفیفه است که حرمت مقدم است. مثل تزاحم بین الوجوب و الاستحباب، که وجوب مقدم است. و یا بین الحرمه و الاستحباب، که حرمت مقدم است.
۸