10 آذر 1397 : 14:13
معرفی مقاله| حزب مطلوب از دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی

معرفی مقاله| حزب مطلوب از دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی

وسائل ـ بی توجهی به مبانی خاص اسلامی تئوری پردازان و رهبران انقلاب اسلامی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی یکی از اشکالات اساسی در فهم اندیشه سیاسی ایشان است. همان گونه که جمهوری مطرح شده در جمهوری اسلامی چیزی غیر از دموکراسی های رایج در غرب بوده و شکل و قالب مردم سالاری و مشارکت حداکثری مردم با محتوای اسلامی بازطراحی شده است، چنین ملاحظاتی در تحلیل سایر مفاهیم سیاسی ازجمله مفهوم سیاست، جامعه و احزاب قابل پیگیری است.
08 آذر 1397 : 11:57
گفت‌وگو| حزب به معنای غربی در بوته نقد اسلامی
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)/ بخش اول

گفت‌وگو| حزب به معنای غربی در بوته نقد اسلامی

وسائل- حجت الاسلام وحیدی‎منش با اشاره به ویژگی‌های حزب در دنیای مدرن گفت: اگر قدرت­ طلبی در حزب­‌گرایی مدرن یک اصل و یک ارزش است، در اندیشه اسلامی ضد ارزش است. پس اسلام با اصلِ سود­گرایی مدرن، سرمایه­ سالاری و قدرت­‌گرایی که در واقع حزب مبتنی بر آنهاست، ناسازگار است.
24 آبان 1397 : 12:52
گفتگو| رعايت چارچوب مباني ديني خط قرمز فعاليت احزاب است
عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ بخش اول

گفتگو| رعايت چارچوب مباني ديني خط قرمز فعاليت احزاب است

وسائل- دكتر اكبري معلم در خصوص حزب در جامعه اسلامي گفت: يكي از ابزارهاي تحقق عدالت در جامعه مي‎تواند احزاب باشند؛ از همين رو با حفظ مباني ديني؛ حفظ عِرض و آبروی مردم كه اينها از اصول اسلامي است احزاب مي‎توانند فعاليت داشته باشند والا صرف اينكه حزب تشكيل شود و در ذيل آن كارهاي اصلاحي بخواهد انجام بگيرد كه منافات با حفظ عِرض و آبروي مؤمنين باشد، حزب مجوزي براي اين نوع كارها نيست.
01 آبان 1397 : 14:12
گفتگو| آسیب شناسی مطالعات حزب در محافل مذهبی
عبدالوهاب فراتی مطرح کرد/ بخش 2

گفتگو| آسیب شناسی مطالعات حزب در محافل مذهبی

وسائل- دکتر فراتی به مشکلاتی که در مطالعات حزب در محافل مذهبی بویژه روحانیت وجود دارد اشاره کرد و گفت: اکثر کسانی که به ماهیت و اجزای حزب توجه می کنند، بیشتر به اهداف، کارکردها و محدودیت‌های حزب پرداخته‌اند که همه این‌ها خارج از سرشت حزب است، لذا برخی در استدلال بر حزب به آیه «تعاونوا علی البر» استناد می‌کنند، و حال آنکه اصلاً حزب «تعاونوا علی البر» نیست، این با آن فضا فرق می‌کند.
21 تير 1397 : 13:20
معرفی مقاله| کارویژه های حزب در حکومت اسلامی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب

معرفی مقاله| کارویژه های حزب در حکومت اسلامی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب

وسائل- در اندیشه رهبر معظم انقلاب حزب یک امر ضروری است؛ زیرا یک نیروی فعال بدون تشکل و سازماندهی سیاسی امکان ندارد بتواند کارش را انجام دهد لذا ایشان نقیصه بزرگ مبارزات تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را نبود حزب و تحزب می داند.
19 تير 1397 : 17:10
آیت‌الله اراکی/ جلسه 53

فقه سیاسی| تبیین مسأله تحزب در ادبیات قرآن

وسائل ـ قرآن کریم حزب خدا را یک حزب می‌داند؛ مؤمنین هیچ‌گاه چند دسته نخواهند شد، نکته آن‌هم این است که مؤمنین به فرمانروایی خدا و رسول و اولیای خدا معتقد هستند و به دلیل اینکه به فرمانروایی معتقد هستند؛ بنابراین اگر تکثر احزاب به این معناست که این افراد برای اطاعت از فرمانروایی چند دسته شوند، این کار خوب است و این کار مصداق تعدد در فرمانروایی نیست.
19 تير 1397 : 12:57
گفت وگو| تحزب و کار تشکیلاتی پشتوانه کارآمدی نظام اسلامی است

گفت وگو| تحزب و کار تشکیلاتی پشتوانه کارآمدی نظام اسلامی است

وسائل- حجت الاسلام شریعتی به کارویژه حزب در نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: احزاب مختلف در راستای اصل کلی حکومت اسلامی با سازمان دهی و انسجام افراد می توانند اشخاص را برای تصاحب مناصب حکومتی آماده کنند اما متأسفانه آنچه اکنون مشهود است که افراد برای پست‌ها سازمان‌دهی نشده‌اند، لذا افرادی عهده‌دار مسئولیت می‌شوند که نمی‌دانند وظیفه‌شان چیست چرا که آموزش‌های لازم را ندیده‌اند و نمی توانند به درستی انجام وظیفه کنند.
11 تير 1397 : 15:35
جایگاه حزب در اسلام، بررسی دیدگاه ها

جایگاه حزب در اسلام، بررسی دیدگاه ها

وسائل- اسلام در چگونگی مدیریت جامعه اصول، مبانی و رعایت احکامی را خواستار گردیده، اما سازوکار تحقق و اجرای آن را به شهروندان جامعه اسلامی واگذار کرده است. در این راستا، چگونگی ساختار جامعه و همچنین مؤلفه هایی نظیر «تحزب» به خواست و اراده مجریان جامعه باز می گردد که می بایست بر اساس اجتهاد در متون به پاسخ آن دست یافت.
09 تير 1397 : 12:45
گفت‌وگو| ابتکارات شهید بهشتی در عرصه فقه حکومتی
آیت الله کعبی تبیین کرد؛

گفت‌وگو| ابتکارات شهید بهشتی در عرصه فقه حکومتی

وسائل ـ از جمله ابتکارات شهید بهشتی در عرصه فقه حکومتی، تلفیق ماهرانه دین و توسعه در قالب سه عنصر اجتهاد، استفاده از علوم و فنون و تکنولوژی و تجارب پیشرفته بشری و نفی سلطه استکبار باید تلقی کرد و از جمله محورهای دیگر شبه حکومتی شهید بهشتی بود که خیلی حائز اهمیت است، این که ایشان امامت را در عینیت جامعه، تبلور تداوم انقلاب اسلامی به ضمانت انقلاب اسلامی می‌دانست.
07 تير 1397 : 10:34
معرفی مقاله| جایگاه حزب در اندیشه امام خمینی

معرفی مقاله| جایگاه حزب در اندیشه امام خمینی

وسائل ـ با توجّه به نوپیدا بودن نظام جمهوری اسلامی ایران بر مبنای ولایت فقیه، در میان نظام‌های سیاسی، پرسش‌های فراوانی پیرامون ماهیت این نظام و به تبع جایگاه احزاب در این نظام به وجود آمد و امام خمینی به عنوان معمار این نظام به این پرسش‌ها، پاسخ داده و دیدگاه خویش در مورد احزاب را عرضه نموده است.
۲