15 خرداد 1399 : 10:33
آپارتاید، خط بطلانی بر حقوق بشر آمریکایی
یادداشت؛

آپارتاید، خط بطلانی بر حقوق بشر آمریکایی

وسائل ـ آپارتاید یک موضوع ریشه‌دار در آمریکا است که سابقه آن حتی به پیش از تأسیس ایالات متحده امریکا و زمانی که مهاجران و نسل‌کشی بومیان قاره امریکا را آغاز کردند، بازمی‌گردد.
12 خرداد 1399 : 17:52
العدل اساس‌الملک
یادداشت؛

العدل اساس‌الملک

وسائل ـ آیا اگر آسیه پناهی به امکانات حقوقی دسترسی داشت و با مراجعه به محاکم قضایی و دیوان عدالت اداری در صدد احقاق حقوق خود برمی‌آمد شهرداری می‌توانست اینگونه عمل کند؟ آیا با تخلفات صاحبان قدرت و ثروت نیز اینگونه و با این شدت برخورد گردیده است؟
11 خرداد 1399 : 17:29
حقوق ضامنان و راهنان تسهیلات بانکی
در گفتگویی تبیین شد؛

حقوق ضامنان و راهنان تسهیلات بانکی

وسائل ـ بر اساس یکی از نظریه‌های مشورتی اداره‌کل حقوقی قوه‌قضاییه، «بانک‎ها و موسسات اعتباری در جهت دریافت مطالبات خود اعم از اصل، سود و خسارت تاخیر تادیه، تکلیفی به ارسال و ابلاغ اخطاریه به ضامن، جدا از مدیون اصلی ندارند؛ مگر اینکه در قرارداد مربوطه چنین شرطی لحاظ شده باشد.» دکتر یاسر مرادی، مدرس دانشگاه و بانک مرکزی و مسئول شبکه مشاوره حقوق بانکی موضوع تسهیلات بانکی را با محوریت حقوق ضامنان و راهنان بانکی مورد بررسی قرار داده است.
10 خرداد 1399 : 18:11
قتل رومینا با زنده‌ به گور کردن دختران در عصر جاهلی چه فرقی دارد؟
یادداشت؛

قتل رومینا با زنده‌ به گور کردن دختران در عصر جاهلی چه فرقی دارد؟

وسائل ـ پژوهشگر مطالعات زنان و خانواده نوشت: یکی از اقسام ظلم مردان به زنان، تعصب‌های ناموسی غیرمعقول و غیرمشروع مردان در نظام خانواده است. این امر، در عصر ظهور اسلام بسیار شایع بوده و نماد تاریخی آن، «زنده به گور کردن دختران» بوده است.
10 خرداد 1399 : 15:35
بررسی ابعاد فقهی قصاص پدر
در گفتگویی مطرح شد؛

بررسی ابعاد فقهی قصاص پدر

وسائل ـ حادثه اخیر تالش و بحث عدم قصاص پدر از جانب برخی که پیشتر، قصاص را حکمی غیر انسانی معرفی می‌کردند، در تناقضی آشکار تبدیل به بهانه ای برای حمله به قوانین روح بخش اسلام شد. از این رو بررسی ابعاد فقهی و حقوقی این مساله حائز اهمیت است.
07 خرداد 1399 : 18:07
معرفی مقاله | فناوری بیش از قوانین به اخلاق نیازمند است

معرفی مقاله | فناوری بیش از قوانین به اخلاق نیازمند است

وسائل ـ برای یک قانون اخلاقی نیز لازم نیست که قانون یا آیین نامه لازمه را به اجرا درآورند. شرکت‌ها می‌توانند با رغبت و میل آن را بپذیرند. لیکن جای تعجب نیست که اگر یک منشور اخلاقی خوب، توسعه و رشد یافته و بتواند نهایتاً به پشتوانه‌ی یک قانون درآید.
07 خرداد 1399 : 17:31
فقدان نگاه فقه حکومتی در شورای فقهی بورس
از سوی استادیار دانشگاه امام صادق (ع) مطرح شد؛

فقدان نگاه فقه حکومتی در شورای فقهی بورس

وسائل ـ استادیار اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: متأسفانه شورای فقهی موجود نیز نشان داده که به ابعاد کلان دقت نمی‌کند. شورای فقهی موجود، صرفاً بر اساس فقه جزءنگر وارد بورس می‌شود و می‌گوید که این معامله به‌لحاظ فقهی اشکال دارد یا نه. از منظر تکنیک‌ها و روش‌های مدیریتی نیز نسبت به سازمان‌های بورس و بازار سهام بزرگ دنیا دچار ضعف هستیم؛ یعنی ما در همان تکنیک‌هایی که دنیای سرمایه‌داری برای جلوگیری از غرر و تدلیس در این بازار‌ها به کار می‌گیرد، دچار ضعف هستیم.
02 خرداد 1399 : 16:05
گفتگو | اصل تعیین سرنوشت، حق مسلم مردم فلسطین
فقه مقاومت / ۱۹

گفتگو | اصل تعیین سرنوشت، حق مسلم مردم فلسطین

وسائل ـ حجت الاسلام دکتر مسعودی در بررسی حقوقی حمایت از فلسطین اظهار داشت: در منشور سازمان ملل متحد اصلی با عنوان «اصل تعیین سرنوشت» وجود دارد که طبق آن، هر ملتی می‌تواند سرنوشت حاکمیت خود را تعیین کند. ما معتقدیم مساله فلسطین حل نخواهد شد مگر به پشتوانه آراء عمومی ساکنین اصلی سرزمین فلسطین، نه ساکنین مهاجر و اجاره‌ای آنجا. ما به مبانی حقوق بین الملل احترام می گذاریم، اما صحبت این است که در مقابل، ظالم قدّاره کشی وجود دارد که به هیچ یک از مسائل و مبانی حقوقی بین الملل پایبند نیست. با توجه به این نکته، ما نمی توانیم بپذیریم که مراعات قوانین برای ما باشد و منافع آن، برای کشورهای قدرتمند و زورگو.
۵