24 مرداد 1395 : 16:49
مبادی فقه حکومتی استاد رضائیان/5

اخلاق برای عمومی و همگانی شدن محتاج حکومت است

پایگاه اطلاع رسانی وسائل – حجة الاسلام رضائیان در جلسه درس مبادی فقه حکومتی خود به تبیین دلائل وجود فقه سیاسی در اسلام و چیستی و اهمیت آن پرداخت و گفت: اخلاق برای عمومی و همگانی شدن محتاج به حکومت است.
16 خرداد 1395 : 17:18
مبانی فقه سیاسی، استاد رضائیان /4

تکیه گاه فقه سیاسی اسلامی، اذن الهی است که معادله عقل ابزاری سیاسی را بر هم می زند

پایگاه اطلاع رسانی وسائل- حجت الاسلام و المسلمین رضائیان در چهارمین جلسه درس مبانی فقه سیاسی گفت: فقه حکومتی با کشف قواعد حاکم بر هست ها بر مبنای پشتوانه داشتن جهان هستی و در راستای رسیدن فرد به کمال جمعی، می تواند پاسخگو و تنظیم کننده روابط اجتماعی، سیاسی و بین المللی باشد.
18 ارديبهشت 1395 : 19:33
مبادی فقه سیاست، استاد رضائیان /3

وابستگی کمال فردی به تحقق کمال اجتماعی و بین المللی - انقلاب اسلامی در بقاء نیازمند تمدن اسلامی است

پایگاه اطلاع رسانی وسائل – حجة الاسلام و المسلمین رضائیان در سومین جلسه درس مبادی فقه سیاسی خود به تبیین وابستگی کمال انسان در حوزه فرد به کمال جامعه و کمال بین المللی اشاره کرد و گفت: همانطور که همه انسانها در اصل کمال خواهی مشترکند و این سیر در جانب فردی و اجتماعی به هم گره خورده است، در ساحت بین المللی نیز این ارتباط وثیق وجود دارد، از این روست که بقاء و کمال جامعه اسلامی تنها با نگاه به تمدن اسلامی در ساحت بین المللی ممکن است و بدون این نگاه، انقلاب در خطر است.
13 ارديبهشت 1395 : 19:58
مبادی فقه سیاسی، استاد رضائیان /2

تعبیر بهشت اجباری، خلاف فهم ابتدایی از فقه و متهم کردن حکومت است

پایگاه اطلاع رسانی وسائل – چنانچه در مسائل "مادی اجتماعی" مانند قصاص قطع ید، حق دیگران در نظر گرفته می شود؛ خدا در مسائل "معنوی اجتماعی" مثل رعایت حجاب، حق و کمال دیگران را لحاظ کرده است. حکومت اسلامی مثل هدایت‌گر کشتی به ساحل نجات، در برابر برخی افراد که با تکان‌ها و افعال خود، می خواهند مسیر کشتی را به ساحل آتشفشان رهنمون ‌شوند، می ایستد. چون اگر فقط نظاره گر باشد، تفاوتی با حکومت سکولار ندارد.
11 ارديبهشت 1395 : 20:07
فقه سیاسی/ استاد رضائیان/ جلسه 1

ضرورت و پیشینة فقه سیاسی

پایگاه اطلاع رسانی وسائل - استاد رضائیان در جلسه اوّل درس مبادی فقه سیاسی، اهمیت فقه سیاسی را با توجه به شرائط زمان برمی شمارد و با ذکر نمونه ای از تاریخ به پیشینة فقه سیاسی اشاره می کند. وی در ادامه به سرفصل های فقه سیاسی مانند نیازمندی فقه سیاسی به ابزار خاص، چیستی و مشروعیت فقه سیاسی و فراگیر بودن قوانین اسلام می پردازد.
۴