vasael.ir

کد خبر: ۱۶۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۷ - 02 April 2020

پاشنه آشیل کشور، ضعف دروازه بانی خبر در سطح دولتی

دولت محترم و مسئولان مربوطه از سازمان هلال احمری که رئیس ندارد و از وزارتخانه ها و مدیران علوم پزشکی تمامی استان های درگیر، همگی در مدیریت و دروازه بانی خبر، پیشگام باشند و اخبار و آمار و پیش بینی ها را بطور هماهنگ و مدیریت شده و از مرجعی مشخص به اطلاع عموم برسانند.

ویروس کرونا یا هر مخاطره دیگری که جامعه ای را درگیر پاشنه آشیل کشور، ضعف دروازه بانی خبر در سطح دولتیمی کند، باعث می شود تا نقاط ضعف و قوت یک جامعه روشن شده و پاشنه آشیل جامعه به اصطلاح، شناسایی و درمان گردد.

با این نگاه اگر اتفاقات اسفندماه و ورود ویروس کرونا را بعنوان سوژه مطالعاتی(case study) قرار دهیم، نقاط مشخصی را بعنوان اولین و بدیهی ترین ضعف های کلان براحتی می توان شناسایی و حتی نظارت و درمان نمود.

مهمترین چیزی که در بحث عملیات روانی و جنگ شناختی بعنوان تیم مهاجم مدنظر قرار می گیرد و هدف گرفته می شود، چشم و گوش یک جامعه می باشد.

چشم و گوش، کانال های اصلی تغذیه مغز بوده و خوراک خام را برای پخته شدن، برای مغز ارسال می کنند.

با توسعه وسایل ارتباط جمعی، چشم و گوش انسان های جامعه، یک هویت جمعی پیدا می کند و نماینده تام الاختیار این عرصه، مطبوعات و رسانه ها و در  عصر جدید، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است.

بطور کلی می توان گفت که با وجود مطبوعات و بنگاه های خبری و اطلاع رسانی، یک تجربه گرایی خام بر جوامع حاکم گشته که کمترین فرصت برای تجزیه و تحلیل و شناخت عمیق باقی گذاشته است.

بمباران خبری و پمپاژ اطلاعات از سیاسی گرفته تا تغذیه و بازی و اخبار و اطلاعات تکنولوژی و...همگی باعث سرریز مصرف اطلاعاتی مردم و در نتیجه اشباع اطلاعاتی جامعه شده و فضای تنفس و تحلیل خبر را تنگ و لاغر نموده است.

با توجه به این قضیه، با شیوع ویروس کرونا، شرایطی رقم خورده که برای کشور ما استرس و بحران، و برای کشورهای مهاجم و دشمن، یک فرصت ایده آل برای بالابردن هزینه های جامعه و افزایش خسارت مادی و روانی و سیاسی می باشد.

در چنین مختصات زمانی و مکانی اگر بخواهند کشوری را به فلج دائمی یا موقتی بکشانند، نقطه شروع، هدف گرفتن چشم و گوش جامعه بوده که تغذیه فکری و روانی آن را با اختلال مواجه کنند.

با مطرح کردن اخبار ضدونقیض در داخل و خارج و مدیریت‌نشدن فضای خبری و همگام شدن آن با سواد رسانه ای پایین جامعه که با فورواد حداکثری اخبار بدون اسم و رسم ولی عجیب(چون خبرمتفاوت و خاصی است، هرچند منبع نامشخص دارد، پس فورواد می کنم؟؟) شرایطی به نام بحران خبری و سردرگمی رسانه ای را رقم میزنند.

در حقیقت با گیج کردن جامعه خبرنگاری با سیگنال های متناقض، آستانه تحمل و استرس جامعه را بطور سینوسی بالا پایین می نمایند و حس بی اعتمادی به اخبار داخلی و مسئولان ذیربط را بوجود می آورند.

ترفندی که مسئولان دولتی ما در این یک ماه اخیر بشدت درگیر آن بوده و عامدانه یا غیرعامدانه، جامعه خبری را دچار سردگمی نموده و با تایید و تکذیب های متعدد یک محتوای خبری از آمار فوت شده ها تا منشا ویروس و علمی بودن یا نبودن قرنطینه و کمبود یا نبود اقلام پزشکی و دارویی و....جو روانی جامعه را دچار آسیب جدی نموده اند.

متاسفانه بازی بد ما در زمین خودی با قواعددشمن، یک جنگ نامتقارن منفی را رقم زده که فرصت های متعددی نصیب دشمن از گل به خودی های ما بوجود آمده است.

دولت محترم و مسئولان مربوطه از سازمان هلال احمری که رئیس ندارد و از وزارتخانه ها و مدیران علوم پزشکی تمامی استان های درگیر، همگی در مدیریت و دروازه بانی خبر، پیشگام باشند و اخبار و آمار و پیش بینی ها را بطور هماهنگ و مدیریت شده و از مرجعی مشخص به اطلاع عموم برسانند.

در همین راستا لازم است تا اشد مجازات را با سم پاشی های خبری و مسموم کننده های فضای خبر جامعه در نظر بگیرند تا در آینده با کلیدواژه قحطی(مصنوعی)، کف جامعه با فروپاشی ذهنی و آشوب و مخاطره خیابانی مواجه نشود.

همه این ها شدنی است فقط بشرط حرکت انقلابی وزارت ارتباطات که مکمل حرکت انقلابی مدافعان سلامت در وزارت بهداشت و درمان باشد.

 

علیرضا محمدلو

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۱۰ / ۰۱ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۵:۳۱:۳۹
طلوع افتاب
۰۶:۵۶:۵۱
اذان ظهر
۱۳:۱۱:۳۵
غروب آفتاب
۱۹:۲۵:۴۱
اذان مغرب
۱۹:۴۲:۳۹