vasael.ir

کد خبر: ۱۳۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۴ - 30 June 2019
وقف برای تربیت؛

نگاهی به عملکرد جامع‌ترین مجتمع تربیتی ـ آموزشی جهان تشیع

وسائل ـ برنامه ساخت پروژه عظیم مجتمع تربیتی ـ آموزشی حضرت مهدی(عج) بر پایه وقف و با مشارکت عموم مردم خیر و نیک اندیش طراحی شده و فازهای پروژه متناسب با کمک‌های مردمی به صورت مرحله به مرحله ساخته شده و پس از پایان ساخت وقف خواهد شد.
به گزارش وسائل، مقام معظم رهبری می‌فرمایند نگاهی به عملکرد جامع‌ترین مجتمع تربیتی – آموزشی جهان تشیع«من دوست داشتم امکاناتی داشتم که چندتا مدرسه بزرگ در مشهد و قم در اختیار آقای نظافت قرار می‌دادم که اداره کنند.»(به نقل از آیت‌الله خاتمی در جمع طلاب مدارس علمیه حضرت مهدی ۱۲ فروردین سال ۹۴)

در این گزارش نگاهی کوتاه به عملکرد مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) و همچنین ساخت جامع‌ترین مجتمع تربیتی آموزشی جهان تشیع با شعار «وقف برای تربیت» خواهیم داشت.

معرفی مدارس

مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) تحت اشراف حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمدجواد نظافت یزدی فعالیت خود را از سال ۸۲ با پذیرش ۲۰ طلبه آغاز نمود و امروزه در سه مدرسه علمیه و مؤسسات وابسته برنامه‌های خود را دنبال می‌کند.

مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) در تمام این سال‌ها در قالب حوزه پاره وقت، میزبان حضور برادران علاقه‌مند به فراگیری معارف اسلامی بوده و از سال ۹۱ با تأسیس مؤسسه علمی تربیتی الهدی پذیرای خواهران معارف آموز به ویژه همسران طلاب نیز هست.

هم اکنون مجتمع مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) حدود ۲۸۰ طلبه و بیش از ۱۵۰ معارف آموز را تحت پوشش برنامه‌های خود دارد.

این مدارس دارای سه شعبه «ورودی دیپلم»، «ورودی نهم» و «دانش آموختگان دانشگاهی» است. مجموعه‌های وابسته مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) نیز شامل «مؤسسه علمی -‌ تربیتی الهادی(حوزه پاره وقت)»، «مؤسسه علمی – تربیتی الهدی(آموزش معارف ویژه خواهران)»، «واحد زبان‌های خارجی» و «پژوهش و انتشارات» می‌شود.

الگوی تربیت جامع طلاب

گفتنی است؛ مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) علاوه‌بر اجرای برنامه‌های متداول مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خراسان، ابتکارات فراوانی در برنامه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تهذیبی را اجرا نموده است و الگوی جاری در این مدارس در کتاب «الگوی تربیت جامع طلاب» بیان شده است.

جامع‌ترین مجتمع تربیتی – آموزشی جهان تشیع

این گزارش می‌افزاید؛ مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) ضمن تلاش برای حفظ و ارتقاء کیفی همواره گستره و تنوع فعالیت‌های خود را توسعه داده و در این میان با تولید الگوی تربیت جامع و نیز تربیت کادر توانمند برای پیشبرد اهداف، امکان توسعه کمی همزمان با اهتمام به حفظ کیفیت فعالیت‌ها را فراهم نموده است. در این راستا با توجه به نیاز روزافزون جامعه به روحانیت فاضل و کارآمد و به پشتوانه بیش از ۱۵ سال تجربه موفق تربیت طلاب، طرح توسعه مدارس علمیه در قالب ساخت مجتمع عظیم تربیتی – آموزشی حضرت مهدی(عج) در دستور کار قرار گرفته است.

مسجد، مدارس علمیه، مراکز فرهنگی آموزشی، کتابخانه عمومی، مدارس آموزش و پرورش، مجموعه ورزشی تفریحی، مرکز همایش، مجموعه اقامتی اردویی، مجموعه پذیرایی و واحد تجاری و اشتغال‌زایی به عنوان بخش‌های مختلف پروژه بزرگ مجتمع تربیتی – آموزشی حضرت مهدی(عج) مشهد مقدس به عنوان جامع‌ترین مجتمع تربیتی – آموزشی جهان تشیع به شمار می‌آیند.

هچنین در طراحی و ساخت این مجتمع سعی شده اصول «مجتمع‌سازی(هم جواری واحدهای مختلف علمی، فرهنگی و خدماتی)، «ساده‌سازی و پرهیز از تجمل»، «بهره‌گیری از معماری اسلامی و ایرانی»، «زیبا، با نشاط و روح‌افزا بودن محیط»، «ساخت مقاوم و ایمن» و «حفظ ارتباط حوزه با مردم(با طراحی مسجد، کتابخانه، مؤسسه فرهنگی و فراهم کردن امکان استفاده عموم از امکانات رفاهی و ورزشی)» رعایت شود.

برنامه ساخت پروژه عظیم مجتمع تربیتی – آموزشی حضرت مهدی(عج) بر پایه وقف و با مشارکت عموم مردم خیر و نیک اندیش طراحی شده و فازهای پروژه متناسب با کمک‌های مردمی به صورت مرحله به مرحله ساخته شده و پس از پایان ساخت وقف خواهد شد.

در این راستا این پروژه با شعار «وقف برای تربیت» پذیرای نیات خیر واقفان خواهد بود و برای جمع‌آوری حمایت‌های خرد و کلان آنان، طرح‌های مختلفی طراحی شده است. روش‌های مشارکت نیز شامل «پرداخت سریع»، «وقف مستمر»، «قدم‌های خیر»، «قرض جاری»، «سهام وقف» و «وقف خدمت» می‌شود.

شایان ذکر است؛ علاقه‎مندان می‎توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت اینترنتی https://vaghfetarbiat.ir مراجعه کنند./908/241/ح

 

منبع: مفتاح

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۰۱ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۵۷:۵۸
طلوع افتاب
۰۶:۲۷:۵۸
اذان ظهر
۱۳:۰۵:۴۷
غروب آفتاب
۱۹:۴۲:۵۸
اذان مغرب
۲۰:۰۰:۳۳