vasael.ir

کد خبر: ۱۳۴۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۴ - 12 June 2019

گفت‌وگو | کودکان طلاق در معرض بیماری‌های روحی و روانی

وسائل ـ به‌طور معمول پس از طلاق فرزندان شرایط سختی پیدا می‎کنند و اگر فرزند طلاق نتوانند به‌درستی با مسئله طلاق کنار بیاید دچار افسردگی یا مشکلات جدی می‎شود.

به گزارش وسائل، تقریباً در استان گلستان در برابر هگفت و گو| فرزند طلاق ترکه تنبیه و انتقام پدر و مادر نیست/ کودکان طلاق در معرض بیماری‌های روحی و روانیر پنج مورد ازدواج در سال سه طلاق در سال به ثبت می‎رسد.

طلاق ضمن آنکه آثار روحی و روانی مخرب دارد ولی شاید بیشترین ضربه را از این مهم کودکان طلاق می‎خورند.

طلاق ازجمله تلخ‌ترین اتفاقاتی است که ممکن است در هر خانواده‌ای اتفاق بیفتد و آثار مخرب آن در نهایت منجر به مشکلات زیادی در ابعاد جسمی و روحی کودکان می‎شود.

گاهی دیده می‎شود والدین پس از طلاق از کودک به‌عنوان رابط بهره می‎جویند که این امر باعث مشکلات روحی و روانی برای فرزندان می‎شود.

بر اساس قانون پس از طلاق در بیشتر موارد یکی از والدین سرپرستی و حضانت کودکان را بر عهده می‎گیرد ولی آن چیزی که مسلم است برای کودکان طلاق نقش پدر یا مادر مثل گذشته نخواهد بود و لذا کودک طلاق مشکلات عاطفی و یا حمایتی در جامعه پیدا می‎کنند.

 

افسردگی و طلاق

به‌طور معمول پس از طلاق فرزندان شرایط سختی پیدا می‎کنند و اگر فرزند طلاق نتوانند به‌درستی با مسئله طلاق کنار بیاید دچار افسردگی جدی می‎شود.

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که تازه طلاق گرفته‌اند در مقایسه با والدین دیگر، کمتر به فرزندان خود محبت می‌کنند، محدودیت بیشتری قائل‌اند، نحوه برقراری ارتباطاتشان ضعیف‌تر است و کمتر می‌توانند بر فرزندان خودکنترل یابد.

موضوع مهمی که پس از طلاق در دادگاه تکلیفش مشخص می‎شود حضانت و یا نگهداری، تربیت و پرورش کودک است که این وظیفه به عهده‌ یکی از والدین از طریق قانون نهاده می‎شود.

باوجوداینکه قانون ارجحیت حضانت کودک را به والدین سپرده ولی گاهی شرایطی به وجود می‎آید که دادگاه از والدین صلب حضانت می‎کند البته حضانت را نباید با ولایت که به معنای قدرت و اختیاری است که قانون برای اداره امور کودک به پدر و جد پدری می‌دهد اشتباه گرفت.

برای بیشتر آشنا شدن به مشکلات حضانت و کودکان طلاق با «یوسف مؤمنی»، رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب گرگان گفت‎وگویی دارد که تقدیم می شود:

 

حضانت و ولایت را نباید وسیله تنبیه و انتقام طرف مقابل خود قرار دهند

رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب گرگان بابیان اینکه والدین هیچ‌وقت حضانت و ولایت را نباید وسیله تنبیه و انتقام طرف مقابل خود قرار دهند، یادآور شد: چراکه این اقدام  منجر به آسیب به کودک می‎شود.

مؤمنی افزود: شرایط حقوقی و قانونی تربیت اطفال بر عهده تنها مادر و یا پدر نیست و باید شرایطی به وجود بیاید که بتوانند فرزند را برای زندگی موفق در جامعه تربیت کنند.

وی به اختلافات ملاقات و مکان‎های ملاقات فرزندان طلاق با یکی از والدین اشاره کرد و متذکر شد: شخصی که حق ملاقات دارد می‎تواند از دادگاه درخواست کند محل سکونت فرزند را مشخص کند.

رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب گرگان خاطرنشان کرد: در قانون حمایت خانواده سال 1392 اگر پدر و یا مادری که حق حضانت را بر عهده دارد مانع ملاقات شود برای آن مجازات و همچنین جزای نقدی در نظر گرفته و با تکرار آن حتی قانون‎گذار امکان صلب حق سرپرستی نیز در نظر گرفته است.

مؤمنی خاطرنشان کرد: گاهی به خاطره اعتیاد پدر، مادرانی که حضانت فرزندان را بر عهده‌دارند از ملاقات جلوگیری کنند و در این موارد در مکانی مانند مرکز مهر خانواده مکان ملاقات در نظر گرفته می‎شود.

وی بیان کرد: این مرکز برای ملاقات والدین که شرایط خاصی دارند تشکیل‌شده و مبادله کودک در این  مکان اتفاق می‎افتد و  علاوه بر ملاقات کارشناسان به درمان اجتماعی توجه دارد و سعی می‎کنند مشکلات والدین به کودک انتقال پیدا نکند.

رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب گرگان یادآور شد: درصورتی‌که کودک عدم تمایل برای دیدار برای پدر و مادری که سرپرستی بر عهده ندارد از خود نشان می‎دهد اگر فرزند تحت تأثیر سرپرست خود بوده و ازنظر عاطفی برای آنکه مکدر نشود و یا ترس از ملاقات سر باز می‎زند در  محاکم سعی می‎کنند به‌صورت اختصاصی با فرزند صحبت شود.

مؤمنی یادآور شد: یک دسته دیگر از کودکان نیز تمایل ندارد ملاقات کنند و از مددکار اجتماعی و روانشناس استفاده می‎شود و اگر ملاقات آسیبی داشته باشد ملاقات برای کودک انجام نمی‎شود.

وی گفت: هرکسی از والدین می‎توانند توافق کنند که کودک نزد پدر و یا مادر باشد و اگر مصلحت کودک نیز همین باشد محاکم نیز می‎پذیرند و بر اساس قانون 10 ماده مدنی این توافق معتبر است.

رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب گرگان بیان کرد: اگر دادگاه تشخیص داد این توافق به نفع کودک نخواهد بود  توافق را دادگاه رد خواهد کرد.

 

انتخاب والدین برای سرپرستی فرزند توسط شخص ثالث

مؤمنی در مورد انتخاب والدین برای سرپرستی فرزند توسط شخص ثالث گفت: دادگاه نیز این مهم را نمی‎پذیرد چراکه شرایط سرپرستی ویژگی‎های خاصی دارد.

وی افزود: طفل اگر در سن حضانت باشد مادر نمی‎تواند به شخص ثالث واگذار کند و گاهی برخی افراد مادربزرگ و پدربزرگ باهم زندگی می‎کنند و به‌گونه‌ای مشترکان حضانت دارند و اگر مراقبت و سرپرستی از سوی مادر بر فرزند  وجود داشته باشد مشکلی قانونی وجود ندارد ولی اگر برای رفع تکلیف و به شخص دیگری حضانت را واگذار کند دادگاه این مهم را نمی‎پذیرند.

 

فرزندخواندگی اصول متفاوت از شرایط حضانت دارد

رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب گرگان گفت: فرزندخواندگی اصول متفاوت از شرایط حضانت دارد و در فرزندخواندگی بر اساس وضعیت طفل شاید دادگاه بر آن تجدیدنظر کند، برای مثال والدینی که فرزند را به حضانت و سرپرستی قبول کردند متارکه کرده باشند و دادگاه در این موارد بررسی می‎کند که شرایط را برای حضانت این افراد دارند یا خیر.

مؤمنی افزود: اگر شرایطی برای صلب صلاحیت سرپرستی وجود داشته باشد کودک از وی گرفته می‎شود و به سرپرست دیگری از طریق بهزیستی واگذار خواهد شد./505/422/ح

منبع: شبستان با اضافات

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۰۶ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۵۰:۳۹
طلوع افتاب
۰۶:۲۲:۰۷
اذان ظهر
۱۳:۰۴:۵۲
غروب آفتاب
۱۹:۴۶:۵۸
اذان مغرب
۲۰:۰۴:۴۵