vasael.ir

کد خبر: ۱۳۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۷ - 14 May 2019
کتاب ماجرای فکر آوینی منتشر شد؛

گفتار‌هایی در باب بنیادهای فکری شهید سیدمرتضی آوینی

وسائل ـ اهل حکمت و فضیلت، به «وقت» که همانا باطن زمان است، وقوف پیدا می‌کنند و مختصات تاریخی و تمدنی خود و ماهیت حقیقی رخداد‌های پیرامون خود را بهتر از هر کسی باز می‌شناسند؛ آنگاه حکمت از زبان و قلم آن‌ها می‌تراود و «معلم» دیگران می‌شوند.

به گزارش وسائل، نشر معارف به تازگی کتاب "ماجرای فکری آوینی"؛ گفتار‌هایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینی، نوشته وحید یامین پور را منتشر کرده است.

مطالب این کتاب پس از پیشگفتار در دو بخش تنظیم شده است: ۷ درس با عنوان های: آوینی در مواجهه با تاریخ جدید، مبانی حکمی و عرفانی تفکر آوینی، ماهیت تفکر و فرهنگ در غرب مدرن، روشنفکران سکولار و ادعا‌های علم جدید، جدال با توسعه و سبک زندگی مدرن، به سوی تمدن اسلامی، اضطرار بشر امروز، مقدمه ظهور منجی؛ و بخش مصاحبه‌ها با عنوان های: مهمترین آثار آوینی و سیر مطالعاتی انها، تمایز انقلاب اسلامی از پرویه مدرنیته، چیستی منظومه فکر آوینی، گفت و گویی درباره ماهیت هنر و سینما و...

نویسنده در پیشگفتار درباره شهید آوینی چنین گفته است:

«زمان آگاهی»، «خودآگاهی تاریخی» و «وقت شناسی» امتیاز اهل حکمت و فضیلت از دیگرانی است که گرفتار عادات روزمره شده اند. اهل حکمت و فضیلت، به «وقت» که همانا باطن زمان است، وقوف پیدا می‌کنند و مختصات تاریخی و تمدنی خود و ماهیت حقیقی رخداد‌های پیرامون خود را بهتر از هر کسی باز می‌شناسند؛ آنگاه حکمت از زبان و قلم آن‌ها می‌تراود و «معلم» دیگران می‌شوند. سید مرتضی آوینی، حکیم هنرمندی بود که بی شک مقام او، مقام «معلم» است. معلم اندیشه‌ها و سلوک فکری و فرهنگی کسانی که در ساحت انقلاب اسلامی راه می‌پیمایند.
یامین پور درباره مخاطبان این کتاب نیز می‌گوید:
منظومه فکر آوینی، چه در بعد تفکر انتقادی قدرتمندش و چه افق گشایی هوشمندانه اش از آینده، همیشه یکی از بهترین پیشنهاد‌ها برای پویندگان این راه است.

در ادامه نویسنده در بخش "آوینی در مواجهه با تاریخ جدید" زیر عنوان "مواجهه ایران با مدرنیسم" درباره ویژگی‌های ایران چنین آورده است:

ایران تمایزات بنیادینی دارد؛ علتش هم کانون‌های هویت بخشی مثل محرم و دیگر مؤلفه‌های تاریخی حفظ سنت دینی و معنوی است. ما نمی‌توانیم به صورت تام به سرنوشت مدرنیته درآییم.... البته معنی اش این نیست که ما هنوز در دوران پیشاتجدد زندگی می‌کنیم.

او در بخش "مبانی حکمی و عرفانی تفکر آوینی" نیز درباره اصول تفکر شهید اوینی می‌گوید:

اصل تفکر آوینی برگرفته از تفکر عرفانی است؛ یعنی ادبیات آوینی وقتی که ایجابی می‌شود، ادبیات عرفانی است.

نویسنده در بخش "ماهیت تفکر و فرهنگ در غرب مدرن" نیز در زیر عنوان تفاوت انسان شناختی مدرنیته با تفکر اسلامی نیز شهید آوینی را چنین معرفی کرده، می‌گوید:

شهیدآوینی بیش از همه بر مسئله انسان شناسی متمرکز می‌شود؛ یعنی تفاوت انسان برگزیده رادر فرهنگ غربی و فرهنگ اسلامی بیان می‌کند. او انسان شناسی غربی را ذیل مفهوم اومانیسمم درک می‌کند و در مقالات متعددش آن را بررسی می‌کند.

خوانندگان می‌توانند در بخش‌های دیگر این کتاب با ویژگی‌های دیگر فکری شهیدآوینی بیشتر آشنا شوند.

نشر معارف چاپ اول کتاب "ماجرای فکری آوینی"؛ گفتار‌هایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینی را در سال ۱۳۹۸ با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه به قیمت ۲۵۰۰۰۰ ریال منتشر کرده است./908/241/ح

 

منبع: رسا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۳۰ / ۰۱ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۵:۰۰:۵۸
طلوع افتاب
۰۶:۳۰:۲۴
اذان ظهر
۱۳:۰۶:۱۳
غروب آفتاب
۱۹:۴۱:۲۳
اذان مغرب
۱۹:۵۸:۵۳