vasael.ir

کد خبر: ۱۲۵۵۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۲ - 11 January 2019
در مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد؛

«ماهیت رمزپول‌ها (بیت کوین) وابعاد اقتصادی آن» بررسی شد

بیست و یکمین نشست تخصصی اقتصادنا با موضوع «ماهیت رمزپول‌ها (بیت کوین) وابعاد اقتصادی آن» با حضور محمد سعید شادکار، مدرس دانشگاه تهران و عضو اندیشکده حکمرانی دانشکده صنعتی شریف به همت هیأت اندیشه‌ورز اقتصاد و الگوی پیشرفت اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وسائل، بیست و یکمین نشست تخصصی اقتصادنا با موضوع «ماهیت رمزپول‌ها (بیت کوین) وابعاد اقتصادی آن» به همت هیأت اندیشه‌ورز اقتصاد و الگوی پیشرفت اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان پنجشنبه ۲۰ دی ماه در مدرسه سلیمانیه مشهد برگزار شد.

محمد سعید شادکار، مدرس دانشگاه تهران و عضو اندیشکده حکمرانی دانشکده صنعتی شریف به بیان پشت پرده رمز پول‌ها و بلاک چین پرداخت، گفت: مقدمه این رمز پول‌ها به بحران مالی می‌رسد که ما در سال ۲۰۰۸ شاهدآن بودیم که
این بحران مالی ناشی از اتفاقاتی بود که در موسسات مالی و نهاد قاعده گذار آن رخ داد و باعث شد که اتفاقات عظیمی در جهان رقم بخورد که یکی ازتبعات آن در واقع معرفی همین رمز پول‌ها است.

مدرس دانشگاه ادامه داد: آنچه که باعث پدید آمدن بحران شد این امر است که رفتار ریسکی و غیر مسولانه موسسات مالی و بانک‌ها باعث این موضوع شد که ریشه آن به نظارت ضعیف بر می‌گردد که نهاد قاعده گذاربر عملکرد موسسات مالی نظارت و در عین حال محدودیتی برای آن‌ها نداشت.

عضو سابق پژوهشکده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این نظام ذخیره جزئی که به بانک‌ها و موسسات مالی اجازه داده بود که قدرتمند و بزرگ شوند در رفتار و عملکرد آن‌ها تأثیرگذار بوده است و به دلیلی این نظام و سیستم ذخیره جزئی به خودشان اجازه داده بودند که توسعه پیدا کنند و ریسکی رفتار کنند.

وی با تأکید بر این مطلب که قاعده گذاری و نظارت ضعیف به گسترش این موسسات انجامید، تصریح کرد: در نهایت شاهد این مسئله بودیم که آن‌ها تا جائی غیر مسولانه و ریسکی رفتار کردند که دچار مشکل شدند و دولت‌ها مجبور شدند برای حفاظت از جامعه در مقابل ورشکستگی آن‌ها مداخله کنند و به همین دلیل تبعات مالی بسیاری به همه اقشار جامعه تحمیل شد که این فرآیند از آمریکا شد، اما به آمریکا ختم نشد و همه دنیا را تحت تأثیر قرار داد.

وی با طرح این پرسش که چرا موسسات مالی گسترش یافتند؟ گفت: آن‌ها به به خودشان اجازه داده بودند که فقط به نقش واسطه گری مالی اکتفا نکنند و بخش نظام ذخیره جزئی به آن‌ها اجازه داده بود که ضمن واسطه گری خلق پول داشته باشند و در عین حال توسعه پیدا کنند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: این موسسات علاوه بر هزینه‌های واسطه گری و اینکه سرعت این کار آن‌ها ممکن بود که محدود کننده و همراه با هزینه باشد، اما آن‌ها فقط به واسطه گری اکتفا نکردند و ابزار دیگری به نام قدرت خلق پول به آن‌ها اجازه گسترش فعالیت‌های مختلف را داده بود.

وی ادامه داد: این واسطه‌هایی که قرار بود فقط واسطه گری داشته باشند شروع به خلق پول کردند و به تدریج احساس شد که باید برای این مراکز نظارت‌هایی وجود داشته باشد چرا که اگر قرار باشد آن‌ها به سرعت خلق پول داشته باشند بدون اینکه تحت نظارت باشند ممکن است که با مشکلاتی مواجه شوند و در واقع فلسفه تشکیل بانک‌های مرکزی کمک به قاعده‌مند کردن این موسسات بود.
 
گفتنی است، مشروح این نشست به زودی در پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل منتشر خواهد شد. 120/201/د
 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اوقات شرعی
۰۵ / ۰۲ /۱۴۰۳
قم
اذان صبح
۰۴:۵۲:۰۶
طلوع افتاب
۰۶:۲۳:۱۵
اذان ظهر
۱۳:۰۵:۰۲
غروب آفتاب
۱۹:۴۶:۱۰
اذان مغرب
۲۰:۰۳:۵۴